Italské dušené kuře

Počet porcí: 2
Italské dušené kuře Foto:
Italské dušené kuře
Foto: isifa.com

Italská kuchyně je v Česku velmi oblíbená. Tentokrát se jedná o kombinaci kuřete, klobásky a fazolí. A samozřejmě nesmí chybět italské bylinky.

Suroviny
kuřecí stehna bez kůže 2 ks
italské sušené koření 1 lžička
sůl
mletý černý pepř
olivový olej 1 lžíce
malé klobásky, rozpůlené 4 ks
cibule, oloupaná a nasekaná 1 ks
sladká červená paprika, bez semínek, nasekaná 1 ks
česnek, oloupaný a prolisovaný 1 stroužek
žampióny 90 g
horký drůbeží vvývar 600 ml
rajčata z plechovky 190 g
balsamico 2 lžíce
rajský protlak 1 lžíce
plechovka cannellini fazolí (malé bílé italské), odkapané 410 g
škrob 2 lžíce
pár lístků čerstvého oregana na ozdobení (nemusí být)
Postup
1

Kuřecí stehna posypte italskou směsí koření, solí a černým pepřem. Ve větším hrnci rozpalte olej. Vložte do něj kuře a pár minut je opékejte, občas obracejte. Přidejte klobásky a cibuli a opékejte dalších asi 5 minut.

2

Do hrnce vmíchejte papriku, česnek, žampiony, vývar, rajčata, balsamico a rajčatový protlak. Přiveďte do varu, přiklopte pokličkou a na mírném ohni vařte 20 minut. Potom přidejte fazolky, škrob a vařte dalších 5 minut za občasného míchání. Pokud chcete, ozdobte oreganem. Podávejte s chlebem.

3

Prima tip: Klobásku můžete nahradit nasekanou slaninou nebo 2 kuřecími křídly.

Italské dušené kuře Foto: isifa.com

Italské dušené kuře. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama