Italská minestrone

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Italská minestrone Foto:
Italská minestrone
Foto: profimedia.cz

Tuto polévku můžete také udělat s plněnými těstovinami, jako jsou ravioli nebo tortellini, aby polévka byla vydatnější.

Suroviny
máslo 30 g
mrkev 2 ks
cibule 2 ks
řapíkatý celer 2 stonky
rajčata 3 ks
kuřecí vývar 1 l
rozmarýn 10 g
těstoviny penne 100 g
červené fazole 1 plechovka
mladá cuketa 2 ks
sůl
čerstvě namletý černý pepř
bazalkové pesto 125 g
Postup
1

Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Na něj vhoďte mrkev a celer nakrájené na kolečka, nasekanou cibuli, slaninu nakrájenou na kostičky a restujte 10 minut, dokud vše nezačne hnědnout. Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a opékejte dalších 5 minut.

2

Přidejte vývar a bylinky, přiveďte do varu a potom přidejte těstoviny. Vařte asi 10 minut, až budou těstoviny měkké a uvařené.

3

Fazole propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Do hrnce přidejte cukety a fazole. Vařte 3–5 minut nebo dokud se fazole neprohřejí. Ochuťte solí a pepřem. Podávejte teplé s bazalkovým pestem.

Italská minestrone Foto:

Italská minestrone, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama