Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou  Foto:
Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou
Foto: probio.cz

Když nás podzim trošku pocuchá, je ideální chvíle na mísu horké a husté polévky. Tato verze je díky dvouzrnce velmi výživná, rajčata a parmazán jí dodají itaský šmrnc. Pokud chcete výraznější chuť, můžete spolu s cibulí orestovat v základu kousek nakrájené uzené slaniny.

Článek

Zimní polévky k večeři Foto:

12x husté zimní polévky k večeři

Husté, syté polévky prohlašujeme za nejlepší pokrm k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny, luštěnin, masa, a přesto jsou lehké, hřejivé a vysoce uspokojující :)
Suroviny
olivový olej 4 lžíce
cibule 1 ks
pórek 1 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý tymián, otrhané lístky 1 lžíce
vývar 6 šálků
velké mrkve 2 ks
dvouzrnka (např. Naše Biofarma) 2 šálky
sůl a čerstvě namletý pepř
růžičková kapustička asi 20 ks
konzervovaná sekaná rajčata 1 plechovka (400 g)
strouhaný parmazán
Postup
1

Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Zpěňte na oleji, přidejte na kolečka nakrájený pórek, oloupaný a na plátky nasekaný česnek a tymián. Vše řádně promíchejte a restujte na mírném ohni ještě asi 5 minut.

2

Přidejte oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, předem přes noc namočenou pšenici dvouzrnku a zalijte vývarem. Osolte a vařte asi 15 minut.

3

Nakonec přidejte rajčata a očištěné na poloviny rozkrojené kapustičky. Vařte do změknutí asi dalších 20 minut. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou  Foto: Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou; foto: probio.cz

Videa

reklama

reklama