Istrijská fazolová polévka

Doba přípravy:
Istrijská fazolová polévka Foto:
Istrijská fazolová polévka
Foto: Coolinářka

Tato polévka má mnoho variací, ale nikdy v ní nechybí uzené maso a fazole. Zkuste ji, zaručeně vás zahřeje a postaví na nohy!

Suroviny
uzená žebra (nebo tradičně kost od pršutu se zbytkem masa)
černé fazole 1 hrnek
mrkev 1 ks
rajče 1 ks
brambory 2 ks
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
petrželová nať 1 hrst
sůl, pepř
Postup
1

Do hrnce vložte kost z pršutu nebo uzená žebra spolu s fazolemi (ty předem namočte, nejlépe přes noc), celým stroužkem česneku a celou cibulí.

2

Vše zalijte vodou a vařte na mírném plameni asi 60 minut. Nyní vyjměte cibuli a česnek a vyhoďte je.

3

Po hodině dejte do hrnce ostatní suroviny: nakrájené brambory, oloupané a nakrájené rajče, mrkev a petržel.

4

Když je vše uvařené doměkka, do polévky přidejte už jen drobně nakrájenou petrželku, uzený bůček a druhý stroužek česneku. Tuto směs před tím krátce orestujte na pánvi.

5

Polévku dochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť!

Istrijská fazolová polévka 2 Foto: Istrijská fazolová polévka; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama