Indonéské vepřové špízky s ředkvičkovým salátkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Indonézské vepřové špízky s ředkvičkovým salátkem Foto:
Indonézské vepřové špízky s ředkvičkovým salátkem
Foto: profimedia.cz

Vyzkoušejte tradiční vepřové maso v netradiční úpravě. Špízy s voňavým kořením, jasmínovou rýží a čerstvým salátkem vám vykouzlí Orient i u vás doma.

Suroviny
šalotka, nasekaná 2 ks
česnek, rozdrcený 2 stroužky
chilli paprička, nasekaná 1 ks
mletá kurkuma 1/2 lžičky
mletý koriandr 1/2 lžičky
mletý římský kmín 1/2 lžičky
vepřové řízky 200 g
K podávání:
jasmínová rýže 250 g
ředkvičky 6 ks
salátová okurka 1/2 ks
čerstvý koriandr 1 lžíce
Postup
1

Šalotku, česnek, chilli, mletý koriandr, kurkumu, římský kmín, sójovou omáčku a olej smíchejte v mělké nádobě a promíchejte. Přidejte proužky masa a dobře je celé obalte marinádou. Nechte stát 30 minut, aby se chutě spojily.

2

Do hrnce se 600 ml vařící slané vody dejte jasmínovou rýži. Přiveďte do varu a vařte 15 minut, dokud rýže nezměkne a tekutina se nevsákne. Rýži dejte do malých misek vymazaných olejem a nechte pár minut stát na teplém místě.

3

Mezitím rozehřejte gril na nejvyšší teplotu. Navlékněte proužky masa na bambusové špízy. Grilujte je asi 15 minut a otáčejte podle potřeby, dokud nebudou celé hnědé.

4

Vyklepněte rýži z misek a podávejte se špízy a mísou s nasekanými ředkvičkami a okurkou, ozdobené koriandrovými lístky. Servírovací talíře ozdobte proužky okurky a vyřezávanými ředkvičkami.

Indonézské vepřové špízky s ředkvičkovým salátkem Foto:

Indonéské vepřové špízky s ředkvičkovým salátkem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama