Indický bramborový salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Indický bramborový salát Foto:
Indický bramborový salát
Foto: isifa.com

Tento teplý salát z nových brambor je skvělou přílohou k pečenému masu nebo indickým zeleninovým omáčkám.

Suroviny
nové brambory 1 kg
rostlinný olej 1 lžíce
cibule, na klínky 1 ks
krupicový cukr 1 lžička
curry pasta 1 lžíce
sůl
jogurt 4–6 lžic
čerstvý koriandr na ozdobení
Postup
1

Dejte brambory do hrnce s vodou. Uveďte do varu a na mírném ohni vařte asi 12–15 minut, dokud nebudou měkké.

2

Mezitím na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a cukr a vařte 5–7 minut, dokud cibule nezměkne. Potom přidejte curry pastu a vařte asi 1–2 minuty. Vmíchejte trochu vody a přiveďte do varu, potom odstavte z plotny a dejte stranou.

3

Brambory nechte důkladně okapat a až vychladnou, abyste s nimi mohli pracovat, nařezejte je na plátky a přidejte do pánve s cibulovou směsí a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.

4

Přendejte brambory do servírovací mísy a podávejte teplé nebo v pokojové teplotě. Před podáváním pokropte trochou jogurtu a ozdobte koriandrovými lístky.

Indický bramborový salát Foto: isifa.com

Indický bramborový salát. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama