Indické zeleninové kari

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Indické zeleninové kari Foto:
Indické zeleninové kari
Foto: isifa.com

Chuť indických jídel je zcela nezaměnitelná a rozhodně stojí za to ji ochutnat. Voňavé koření se skvěle skloubí s pestrými chutěmi zeleniny a maso vám ani nebude chybět. Výborné jídlo, když čekáte velkou návštěvu...

Suroviny
najemno nakrájená cibule 2 ks
mletý římský kmín 1 lžička
mletý koriandr 1 lžička
střední brambory, nakrájené na čtvrtky 8 ks
jemně nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžíce
česnek, jemně nasekaný 2 stroužky
červené chilli papričky 2 ks
kurkuma 1 lžíce
kari koření 1 lžíce
celá skořice 2 ks
rajčatové pyré 20 g
malý květák, rozdělený na růžice 1 ks
lilek, nakrájený na kostky 1 ks
máslová dýně, nakrájená na kostky 500 g
cizrna 1 konzerva
sůl 1 špetka
baby špenátové listy 3 hrstě
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 ˚C. V hlubším pekáčku nebo kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli společně s římským kmínem a koriandrem – trvá to asi 5 minut. Přidejte brambory a dobře promíchejte. Pak přidejte všechno ostatní koření a opět zamíchejte.

2

Rajčatové pyré smíchejte s 200 ml vody a vlijte do kastrolu. Pak vložte květák, lilek a dýni, přiveďte k varu a nechte ještě minutku vařit. Kari dochuťte solí a pepřem a kastrol přikryjte kusem alobalu a na něj dejte pokličku. Pečte v troubě asi 45 minut.

3

Po 20 minutách zkontrolujte, jestli kari není příliš suché, vmíchejte slitou cizrnu a případně podlijte trochou vody. Těsně před podáváním vmíchejte do kari listy špenátu. Servírujte s rýží a pikantním čatní.

Indické zeleninové kari Foto: isifa.com

Indické zeleninové kari. Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama