Indické kari s květákem a hráškem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Indické kari s květákem a hráškem Foto:
Indické kari s květákem a hráškem
Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

Indická kuchyně je typická svou vůní a výraznou chutí koření. Římský kmín, koriandr, kurkuma a květák tvoří základ této orientální pochoutky.

Suroviny
květák, nadrobno nakrájený 1 ks
cibule 200 g
rajčata 300 g
římský kmín 1 a 1/2 lžičky
hořčičná semínka, rozdrcená 1 lžička
mleté chilli 1 lžička
mletá kurkuma 1/4 lžičky
fenyklová semínka 1 a 1/2 lžičky
chat masala, mletá 1 lžíce
zelený hrášek 150 g
máslo 100 g
sůl
čerstvý koriandr 1 svazek
Postup
1

Na středním plameni restujte na másle nadrobno nasekanou cibuli, dokud lehce nezhnědne. Přidejte nakrájená rajčata a dále restujte po dobu 5–10 minut.

2

Přidejte zbytek koření a důkladně promíchejte.

3

Přidejte rajčatovou pastu a po chvíli restování i květák. Přilijte trochu vody, aby se květák uvařil. V polovině vařícího procesu přisypte zelený hrášek. Jakmile je květák uvařený, dokořeňte a podávejte. Na závěr můžete přidat trochu nasekaného koriandru podle chuti.

Indické kari s květákem a hráškem Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

Indické kari s květákem a hráškem, Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

 

Dobrého kari není nikdy dost...Dobrého kari není nikdy dost – Neodolatelné recepty asijské kuchyně

Jiří Štift

Ostré, sladké, kyselé, slané, pikantní, aromatické, pálivé – pravé asijské jídlo typu „street food“ si můžete připravit doma a není to vůbec náročné.

Většinu surovin seženete bez problémů a nejlepší český šéfkuchař v oboru asijské gastronomie vás povede po ověřené cestě k jejich přípravě. Naučíte se rolky, knedlíčky, koláčky a sataje, saláty, pikantní polévky, skvělé pokrmy z woku, pokrmy zvané karí a přílohy jako indickou rýži, nudle, chleby, nány, parathy.

Vydalo nakladatelství Ikar v květnu 2014, fotografie: Alena Hrbková, počet stran: 224, doporučená cena: 349 Kč

Videa

reklama

reklama