Indická žlutá čočka s mrkví

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Indická žlutá čočka s mrkví Foto:
Indická žlutá čočka s mrkví
Foto: profimedia.cz

Báječná rychlovka po velké hladovce. Barevnou čočku není třeba namáčet předem a uvaří se během 20 minut. Nabízí nespočet variant na doprovod zeleniny, masa nebo ryb.

Žlutá a červená čočka nenadýmá, takže ji bez obav můžete podávat k večeři, dětem i těhotným kamarádkám. Všem dodá potřebné vitaminy a minerály.

Suroviny
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mrkev 2 ks
máslo 2 lžíce
rajčata 3–4 ks
zeleninový vývar 500 ml
žlutá čočka 180 g
kari pasta 1 lžička
cizrnová mouka 30 g
sůl
pažitka, nadrobno nasekaná 1 lžíce
Postup
1

Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo, vsypte zeleninu a opékejte 3 minuty dozlatova.

2

Rajčata můžete spařit v horké vodě a oloupat nebo je rovnou nakrájejte nadrobno, přidejte do hrnce a 5 minut poduste.

3

Zalijte vývarem, vsypte čočku a vařte 15 až 20 minut doměkka.

4

Kari pastu promíchejte s moukou a vmíchejte do polévky. Osolte, povařte 5 minut a promíchejte se zakysanou smetanou, už nevařte. Posypte pažitkou a podávejte.

Indická žlutá čočka s mrkví 2 Foto: Indická žlutá čočka s mrkví; foto: profimedia.cz

Videa

reklama

reklama