Hustá polévka s těstovinami a fazolemi – Pasta e fagioli

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hustá polévka s těstovinami a fazolemi – Pasta e fagioli Foto:
Hustá polévka s těstovinami a fazolemi – Pasta e fagioli
Foto: archiv Gurmet

Na tohle jídlo musíte dostat chuť den předem, abyste stihli namočit fazole. Těšení je pak uspokojeno talířem husté polévky jako od maminky.

Suroviny
suché bílé fazole 200 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mrkev 1 ks
celer 1 řapík
olivový olej 2 lžíce
zeleninový vývar 1 l
rajčatové pyré (sugo) 500 ml
rozmarýn 1 větvička
malé těstoviny 200 g
panenský olivový olej
sůl
Postup
1

Fazole namočte do studené vody a nechte přes noc nabobtnat. Druhý den je 30 minut předvařte v nesolené vodě.

2

Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte nahrubo a celer pokrájejte na plátky. V hrnci se silným dnem rozehřejte olej a nasypte do něj cibuli s česnekem a zeleninu. Smažte vše při občasném zamíchání 10 minut do změknutí.

3

Zalijte vývarem a rajčatovým pyré. Přidejte slité fazole a větvičku rozmarýnu a vařte na velmi mírném ohni pod pokličkou 30 minut.

4

Na závěr osolte, přisypte do hrnce těstoviny a ještě vše povařte. Dobu vaření těstovin určete podle návodu na obalu.

5

Polévku rozdělte do talířů a servírujte posypanou parmezánem, rozmarýnem a pokapanou olivovým olejem.

6

Prima tip: Suché fazole můžete nahradit hotovými z konzervy, ovšem výsledná chuť už nebude to pravé ořechové.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama