Husí stehna s hrachem a kroupami (v šouletu)

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Husí stehna s hrachem a kroupami  Foto:
Husí stehna s hrachem a kroupami
Foto: Zdeněk Lhoták

Časem prověřené jídlo původem ze židovské kuchyně vás obrní proti zimě i nepřízni osudu. Jeho vzdálenou ozvěnu najdeme i ve francouzské venkovské kuchyni – s fazolemi místo hrachu a krup – jako takzvaný cassoulet.

Suroviny
husí stehna 2 ks
malá cibule 1 ks
hrách 150 g
ječné kroupy 100 g
majoránka
husí sádlo
sůl
Postup
1

Stehna povařte v osolené vodě s kouskem cibule, ale ne zcela doměkka. Propláchnutý a předem namočený hrách a kroupy povařte každé zvlášť v nesolené vodě doměkka. Vodu osolte až na závěr vaření.

2

Hrách v ohnivzdorném kastrolu promíchejte s kroupami, osolte, opepřete, dochuťte majoránkou a česnekem podušenými na troše husího sádla, vložte husí stehna, podlijte trochou vývaru a poduste v troubě předehřáté na 160 °C asi ½ až 1 hodinu doměkka.

3

Pro zvýšení chuti a hezčí barvu můžete měkká stehna ještě trochu opéct pod grilem v troubě.

Recept

Pečená husa  Foto:

Svatomartinská pečená husa

Oslavte svátek svatého Martina báječným obědem. Husa při tom nemůže chybět! Je to jídlo na přípravu celkem jednoduché, ovšem výsledek chutná i vypadá přímo královsky. Jako...

Recept

Husa s pečenými jablky, červeným zelím a slaninovými knedlíky  Foto:

Husa s pečenými jablky, červeným zelím a slaninovými knedlíky

Husí pečínka je ideální božohódové jídlo. Zkuste ji připravit podle Karolíny, domácí kuchařky. Pěkně s navinulými jablky, výbornými knedlíky se slaninou a samozřejmě se zelím!

Videa

reklama

reklama