Hummus z pečené červené řepy

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 misky
Hummus z pečené červené řepy  Foto:
Hummus z pečené červené řepy
Foto: All

Hummus je skvělá věc, ať už volíte klasiku z cizrny, nebo vyzkoušíte nové suroviny. Výborná pochoutka na párty nebo večer k vínu, dá se jíst s čerstvou zeleninou, s krekry nebo pita chlebem anebo si ji namažte na sendvič.

Suroviny
sterilované bílé fazole, scezené a propláchnuté 1 konzerva
menší červená řepa 4 ks
sezamová pasta tahini 1/4 hrnku
olivový olej 1/4 hrnku
česnek 1 stroužek
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Nejprve musíte upéct řepu. Odřízněte zelený vršek i spodní kořínek, řepy omyjte a položte je jednotlivě na kus alobalu. Zakápněte je olivovým olejem, osolte a pak zabalte do alobalu. Vložte je do vyhřáté trouby na 190 ˚C a pečte přibližně 30–35 minut, poté řepu zkontrolujte. Pokud do ní nůž lehce zajede, je hotová. Nechte lehce vychladnout a z řepy stáhněte slupku – jde to velmi snadno.

2

Řepu pokrájejte na poloviny, dejte do mixéru s ostatními surovinami a rozmixujte. Během mixování používejte gumovou stěrku, aby se dobře rozmixovaly všechny přísady i ve spodní části mixéru. Hummus by měl mít hladkou strukturu bez větších kousků.

3

Prima tip: Pokud nemáte pastu tahini, smíchejte 1/4 hrnku nasucho opražených sezamových semínek se lžící olivového oleje a vše rozmixujte v robotu dohladka.

Hummus z pečené červené řepy  Foto:

Hummus z pečené červené řepy, foto: AZgrabaplate.com

Videa

reklama

reklama