Hummus

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hummus Foto:
Hummus
Foto: Hermína / Prima

Klasickou středovýchodní pomazánku z cizrny můžete servírovat s pita chlebem nebo s klínky z čerstvé zeleniny.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 8. dílu s tématem LUŠTĚNINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
cizrna 300 g
tahini pasta
citronová šťáva
mletá sladká paprika
pita chléb
sůl
Postup
1

Cizrnu nechte přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji uvařte v té samé vodě doměkka, trvá to asi 40 minut. Cizrnu přeceďte a rozmixujte spolu s pár stroužky česneku, solí a pepřem. Vznikne hrubá pasta, do které v této chvíli přidejte pastu tahini, citronovou šťávu a podle potřeby trochu cizrnového vývaru. Pasta musí být krásně hladká.

2

Naservírujte ji na talíř, vytvořte žlábek, do kterého nalijte olivový olej, a pastu ozdobte mletou sladkou paprikou. Podávejte s pita chlebem.

Hummus Foto:

Hummus Foto:

Hummus                                                                                                                Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama