Martina Čerňanská
,
Michal Šajmir

Hruškový koláč s mascarpone

Moje hodnocení
5x

Oslaďte si život s tímto neodolatelným koláčem. Hrušky mu dodají jemnost a sladkou chuť, kousky čokolády jsou jako malý poklad, který překvapí...

6 porcí
60 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Ve větší míse dobře promíchejte mouku, cukr a špetku soli. Přídejte změklé máslo, 1 vejce a v míse vše důkladně prohněťte. Pak vyndejte těsto na vál a ještě jednou dobře propracujte. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici odpočinout asi 1 hodinu.
  2. Kulatou koláčovou formu dobře vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto vtlačte do formy a vytvořte vyšší okraj. Propíchejte vidličkou a vysypte strouhankou.
  3. Smetanu společne s vejci, mascarpone a cukrem prošlehejte ponorným mixérem. Náplň nalejte na připravené těsto ve formě, trošku si dejte bokem.
  4. Hrušky rozpůlte, oloupejte a zbavte jadřinců a vyplňte kousky čokolády. Rovnoměrně rozložte na koláč. Zbylou náplň přelijte přes hrušky.
  5. Vloźte do trouby a pečte asi 45 minut při 180 C, až vršek koláče začne zlátnout. Koláč podávejte nejlépe ještě za tepla.

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty