Hruškový cheesecake

Doba přípravy:
Počet porcí: 10–12
Hruškový cheesecake Foto:
Hruškový cheesecake
Foto: KitchenStory.cz

Ke zdobení toho cheesecaku se hodí všechno čerstvé ovoce. Čím více kontrastních barev, tím lépe. Jen se podívejte, jak ladí s lesními plody! Prostě lahoda!

Suroviny
ricotta 400 g
hrušky 2 ks
med 4 lžíce
vejce 3 ks
vanilkový lusk 1 ks
kůra z bio citronu
Na korpus:
kramelové sušenky (Lotus) 250 g
máslo 100 g
namleté vlašské ořechy 50 g
Postup
1

Nejdříve si předehřejte troubu na 130 °C, není potřeba ji nijak extra rozpalovat.

2

Na korpus můžete použít jakékoli oblíbené sušenky, které máte k dispozici. My jsme se do toho pustili s karamelovými sušenkami Lotus. Rozdrťte sušenky a smíchejte s ořechy a máslem. Je třeba si udělat pěkné soudržné těsto, lepší je pustit se do toho rukama a dobře promíchat. Vzniklé těsto dejte do formy vymazané máslem a udusejte skleničkou, aby nebyl korpus moc tlustý. Na něj pak poklaďte na tenké plátky nakrájenou hrušku, zbavenou slupky.

3

Robot budete využívat ještě jednou, a to na připravení směsi, kterou nalejete na korpus s hruškou. Vložte do něj tedy všechny zbylé ingredience a pořádně promixujte. Nezapomeňte, že z vanilkového lusku potřebujete jen semínka. Tvrdou slupku vanilky pak můžete použít třeba na svůj vlastní domácí vanilkový cukr.

4

Jakmile máte vše promícháno, můžete směs nalít do formy s korpusem. Už máte téměř hotovo. Naplněnou formu vložte do předehřáté trouby přibližně na 70 minut. Okraje cheesecaku by měly být zbarvené pěkně dozlatova a přitom střed by se měl lehce chvět.

5

Nechte ho trošku vychladnout na kuchyňské lince a po chvíli s ním můžete do lednice.

Hruškový cheesecake Foto:

Hruškový cheesecake, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama