Hruškové šátečky s gorgonzolou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Hruškové šátečky s Gorgonzolou Foto:
Hruškové šátečky s Gorgonzolou
Foto: Pěkně vypečený blog

V dnešním receptu hraje důležitou roli hruška, gorgonzola a chilli paprička. Po ochutnání vám jejich společná chuť zůstane dlouho na jazyku. Pokud máte rádi výrazné sýry v kombinaci se sladkou hruškovou chutí a pikantní koncovkou na jazyku, je pro vás tento jednoduchý recept jako stvořený.

Suroviny
hruška 2 ks
máslo 1 lžíce
hrubozrnná mořská sůl
čerstvý rozmarýn 2 větvičky
vejce 1 ks
Postup
1

Hrušky umyjte, podélně rozpulte, zbavte jadřince a nakrájejte je na tenké plátky. Na lehce rozpálenou nepřilnavou pánev dejte máslo a rozprostřete hrušky a 2 větvičky rozmarýnu. Tvrdší hrušky nechte na pánvi 5 minut (měkčí hrušky 2–3 minuty). Poté je odstraňte ze zdroje tepla a nechte je vystydnout.

2

Mezitím si připravte velký plech vyložený pečicím papírem a předehřejte troubu na 170 °C. Pak rozválejte listové těsto přibližně na 2 mm silný obdélník, který rozdělte na 6 stejných částí. Střed každého kousku těsta propíchejte celý vidličkou, nechte však centimetrový okraj, který při pečení vyroste. Na každou propíchanou část těsta rozdrolte trochu gorgonzoly, dejte pár plátků hrušek, osolte, opepřete, přidejte chilli papričku nakrájenou na drobné kousky a okraj potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 12–14 minut a podávejte ještě vlahé.

Hruškové šátečky s Gorgonzolou Foto:

Hruškové šátečky s Gorgonzolou Foto:

Hruškové šátečky s Gorgonzolou Foto: Hruškové šátečky s gorgonzolou, Foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama