Hruškové carpaccio

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Hruškové carpaccio  Foto:
Hruškové carpaccio
Foto: Výpečky.com

Nasládlá chuť hrušky se krásně doplňuje s ořechy a sýrem parmezánového typu. Souhru chutí završí balzamikový krém s příchutí fíků... Ideální jako nevšední snídaně nebo slavnostní předkrm.

Suroviny
hruška 2 ks
sýr Grana Padano 30 g
čerstvě vymačkaná šťáva z citronu
hrst čerstvé rukoly
hrst pekanových ořechů
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý s příchutí fíků 1 lžíce
Postup
1

Nejprve si na suché pánvi opražte pekanové ořechy, dostanou tak lepší oříškovou chuť.

2

Na prkýnku nakrájejte hrušky na velmi tenké plátky. Opatrně je rozložte na široký talíř a ihned hrušky pokapejte citronovou šťávou.

3

Pak si škrabkou nakrájejte sýr na tenké plátky - hoblinky, které navršte na pocitronované hrušky. Poté posypte rukolou a opraženými ořechy.

4

Nakonec hruškové carpaccio pokapejte olejem a balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s příchutí fíků.

 

Hruškové carpaccio  Foto: Výpečky.com

Hruškové carpaccio , Foto: Výpečky.com

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama