Hruška v červeném víně

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hruška v červeném víně Foto:
Hruška v červeném víně
Foto: Michal Šajmir

Okouzlující recept, kterým zaručeně zapůsobíte, je velmi jednoduchý na přípravu a výsledek ohromí nejen vzhledem, ale především dokonalou chutí a vůní. Ideální kombinace :)

Suroviny
hrušky 4 ks
třtinový cukr 4 lžíce
červené víno 5–6 dl
celá skořice 2 ks
hřebíčky 4–5 ks
badyán 1 ks
kardamon 1 ks
Postup
1

Cukr nasypte do kastrolu a nechte ho jemně zkaramelizovat. Pozor aby se nepřepálil.

2

Dolijte červeným vínem a přidejte zbylé ingredience kromě hrušek.

3

Nechte převařit a následně vložte celé oloupané hrušky se stopkou. Vařte asi 30 minut, občas otočte.

4

Hotové hrušky můžete podávat se šlehačkou, vanilkovou zmrzlinou nebo vanilkovou omáčkou.

Hruška v červeném víně Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama