Hrníčková buchta s ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 10–15
Hrníčková buchta s ovocem  Foto:
Hrníčková buchta s ovocem
Foto: Pěkně vypečený blog

Ovoce použijte sezonní a v zimě ze zamrazených zásob. Meruňky a borůvky jsou skvělé, ale klidně použijte i rybíz, angrešt nebo jednoduše to, co zahrada dá.

Suroviny
cukr moučka 1 hrnek
máslo 125 g
domácí vanilkový cukr 1 lžíce
vejce 2 ks
mléko 1 hrnek
ovoce dle chuti a sezonní nabídky
Na vymazání a vysypání plechu:
máslo 1 lžíce
Postup
1

Troubu předehřejte na 170 °C a vymažte formy (použijte dvě menší, ale pokud budete chtít mít buchtu hodně vysokou, použijte jen jednu).

2

Umyjte a očistěte ovoce.

3

Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr a máslo nakrájené na kostky. Vše pak ručně zpracujte do posypky. Hrneček posypky odeberte, posypte jí pak buchtu před pečením.

4

Do zbytku posypky v míse lehce vmíchejte kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce a mléko. Vše společně zamíchejte tak, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto nalijte do forem, na něj přidejte ovoce a posypku. Pečte 35–40 minut. Po vychladnutí můžete posypat moučkovým cukrem.

Hrníčková buchta s ovocem  Foto:

Hrníčková buchta s ovocem  Foto:

Hrníčková buchta s ovoce, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama