Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou Foto:
Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou
Foto: All

Oblíbený hráškový krém získá moderní šmrnc díky ochuceným krutonům a svěží příchutí máty.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
jarní cibulka 2 ks
brambora 1 ks
máslo 1 lžíce
voda nebo zeleninový vývar 1 l
sůl
mražený hrášek 450 g
máta 4 snítky
Na krutony:
veka 4 plátky
mletá skořice 1 lžička
mleté chilli 1 špetka
máslo 1 lžíce
Postup
1

Nakrájejte cibuli najemno a oloupanou bramboru na kostičky. V hrnci rozpusťte máslo, přisypte cibulku, zpěňte ji a přihoďte kostičky brambor a ještě chvíli opékejte. Zalijte horkou vodou nebo vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem, pepřem a přiveďte k varu. Vařte do změknutí brambor a pak vsypte hrášek. Povařte asi 3 minuty a polévku odstavte z ohně.

2

Asi lžíci zelených kuliček vyjměte a nechte si je stranou na ozdobení. Přímo v hrnci hrášek rozmixujte ponorným mixérem a polévku přeceďte ještě přes jemný cedník, chcete-li. Rozmixovaný hrášek propasírujte.

Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou Foto:

Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou, foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama