Hráškový krém

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hráškový krém

Vychutnejte si nasládlou chuť hrášku v delikátní krémové polévce. Svěží barva a sytá chuť činí z této polévky celoroční stálici.

Už za týden, 26. října, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
zeleninový vývar 500 ml
cibule, pokrájená nadrobno 1 ks
pórek, nakrájený (pouze bílá část) 1 ks
mražený hrášek 500 g
mléko 200 ml
smetana 200 ml
čerstvě namletý pepř
sůl
francouzská bageta, ideálně 1 den stará
Postup
1

Nejprve orestujte na másle cibuli a bílou část pórku. Přidejte hrášek, promíchejte, osolte, opepřete a zalejte zeleninovým vývarem a vše přiveďte k varu.

2

Jakmile je hrášek měkký, sundejte polévku ze žáru a přidejte do ní mléko i smetanu a vše společně rozmixujte v mixéru. Přes jemný cedník polévku přeceďte zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte. Dle chuti dochuťte solí.

3

Bagetu nakrájejte na tenké plátky, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a nechte ji dozlatova opéct. Polévku podávejte s opečenou bagetkou.

Hráškový krém  Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Hráškový krém , Foto: Česko vaří s Pohlreichem

 

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama