Hráškové rizoto

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hráškové risotto  Foto:
Hráškové risotto
Foto: Vlado Kníž

Pravé italské "risotto" se od toho klasického českého poměrně liší. Vaří se ve víně a vývaru a má jemně mazlavou konzistenci.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kulatozrnná rýže (Arborio nebo Carnarolli)
mražený hrášek
suché bílé víno 1 dcl
šalotka 1 ks
parmazán
rozmarýn
sůl
Postup
1

V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypte rýži a promíchejte. Po chvíli přilijte víno a nechte odpařit. Opepřete a osolte a přidejte rozmarýn. Zalijte vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Vývar nechte opět odpařit a postupně dolévejte, dokud rýže nebude měkká.

2

Pak přisypte hrášek, přidejte máslo, pánev odstavte a promíchejte. Na závěr přisypte parmazán a nechte rozpustit. Nandejte na talíř, přidejte kapku olivového oleje a ozdobte ještě pár hoblinami parmazánu.

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama