Hrášková polévka s bazalkou a parmazánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hrášková polévka s bazalkou a parmazánem Foto:
Hrášková polévka s bazalkou a parmazánem
Foto: KitchenStory.cz

Jednoduchá a rychlá polévka, jejíž úspěch je zaručen. Ten správný šmrnc dodá hráškovému krému parmazán a dokřupava osmažená parmská šunka.

Suroviny
hrášek 400 g
zeleninový vývar 1 l
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
parmazán 40 g
parmská šunka 4 plátky
sůl
Postup
1

Na olivovém oleji nechte orestovat cibuli s česnekem. Jen lehce, aby se česnek nepřipálil. Přidejte hrášek a hned zalijte vývarem. Ochuťte solí, pepřem a nechte vařit přibližně 10 minut. Mezitím na pánvi dokřupava osmažte plátky parmské šunky. Nakonec přidejte bazalku a parmazán. Polévku nakonec rozmixujte dohladka v blendru nebo za použití tyčového mixéru.

2

Zkontrolujte dochucení a můžete podávat.

Hrášková polévka s bazalkou a parmazánem Foto:

Hrášková polévka s bazalkou a parmazánem Foto:

Hrášková polévka s bazalkou a parmazánem, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama