Hrachová kaše

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hrachová kaše Foto:
Hrachová kaše
Foto: Hodně domácí

Hrachová kaše uvařená podle zásad zdravé výživy je tím nejlepším zdrojem bílkovin, vápníku, draslíku a vitamínů skupiny B.

Článek

Nastavovaná kaše Foto:

24 nových receptů na přílohové kaše (nejen z brambor)

Hedvábně jemná bramborová kaše se spoustou másla a smetany je jedno z nejuspokojivějších jídel. Je tak dobrá, že ten řízek vedle na talíři je skoro zbytečný :) Kaši ale...
Suroviny
hrách půlený 300 g
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
nové koření
mletý pepř
sůl
olivový olej 3 lžíce
přepuštěné máslo
smetana nebo šlehačka cca 100 ml
umeocet 1–2 lžíce
Postup
1

Hrách nechte dva dny namáčet ve vodě a vodu vyměňujte.

2

Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a nechte rozvonět.

3

Spolu s hrachem přidejte koření a nechte asi minutu povařit. Zalijte horkou vodou, tak aby byl hrách ponořený.

4

Vařte doměkka. Nakonec osolte, opepřete a rozmixujte. Na závěr zjemněte smetanou a ochuťte umeoctem.

5

Pomalu smažte cibulku, nakrájenou na plátky na přepuštěném másle až krásně zezlátne.

Hrachová kaše 2 Foto: Hrachová kaše; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí - portrét Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Videa

reklama

reklama