Hovězí žebírka na asijský způsob

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí žebírka na asijský způsob Foto:
Hovězí žebírka na asijský způsob
Foto: isifa.com

Šťavnatá žebírka doplňte o pikantní asijskou omáčku a lehký zeleninový salátek a pochutná si celá rodina!

Suroviny
hovězí žebra 1200 g
mořská sůl
černý pepř
hovězí vývar 1 1/2 hrnku
spařený bok choy k podávání
nasekaná jarní cibulka k podávání
Na omáčku:
čerstvý zázvor 3 cm
sladká indonéská sójová omáčka 1/2 hrnku
pomerančová šťáva 1 1/2 hrnku
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
anýz 4 hvězdičky
Na nudlový salát:
okurka, nakrájená na nudličky 1 ks
koriandrové lístky 1 hrnek
rýžové nudle 200 g
ředkvičky, na plátky 1/2 hrnku
sezamový olej 3 lžíce
šťáva ze 2 limetek
opražená sezamová semínka a nasekaná chilli paprička na ozdobení
Postup
1

Krátká žebra dejte na plochu a dobře posolte a opepřete. Ve velké rozpálené pánvi žebra opékejte, stranou s tukem dolů, dokud nebudou zlatavá a tuk zredukovaný. Vyndejte z pánve a osušte na papírové utěrce.

2

Omáčka: Ve velké míse smíchejte všechny ingredience. Dobře promíchejte, aby se dobře spojily.

3

Do hrnce s těžkým dnem dejte žebra, přilijte omáčku a vývar, přikryjte a na střední teplotě vařte 2 hodiny. Potom odkryjte a vařte dalších 20 minut.

4

Salát: Do velké mísy dejte všechny ingredience a dobře promíchejte.

5

Při podávání: Na talíř položte spařenou bok choy, na ni položte žebírka a posypte nasekanou jarní cibulkou. Podávejte s nudlovým salátem.

Hovězí žebírka na asijský způsob Foto: isifa.com

Hovězí žebírka na asijský způsob. Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama