Hovězí tatarák s kapary

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Hovězí tatarák s kapary  Foto:
Hovězí tatarák s kapary
Foto: archiv Pražské řeznictví

Zkuste tentokrát připravit tatarák trochu jinak, ve francouzském stylu. Jemnější dochucení dá vyniknout přirozené chuti kvalitního masa.

Suroviny
hovězí svíčková 250 g
šalotka, najemno nakrájená 1 ks
nasekané kapary 1 lžička
dijonská hořčice 1 lžička
pár kapek tabasca
čerstvá nasekaná pažitka
olivový olej 1 lžíce
sůl a čerstvě mletý pepř
nasucho opečené tousty k podávání
Postup
1

Hovězí svíčkovou naškrábejte nebo nasekejte najemno.

2

V misce promíchejte s uvedenými surovinami kromě žloutku.

3

Vytvořte nejlépe pomocí nerezového tvořítka kopeček. Navrchu udělejte důlek a vložte do něj opatrně žloutek. Podávejte s opečeným toustem.

Hovězí tatarák s kapary  Foto: Hovězí tatarák s kapary; foto: archiv Pražské řeznictví

Videa

reklama

reklama