Hovězí svíčková pečená s bylinkami a se sýrem Gran Moravia

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí svíčková pečená s bylinkami a se sýrem Gran Moravia Foto:
Hovězí svíčková pečená s bylinkami a se sýrem Gran Moravia
Foto: archiv Gurmet

Po zapečení se na jemném steaku vytvoří z bylinek, vína a sýra fantastická „poklička“. Spolu s omáčkou z červeného vína pak vznikne neodolatelná lahůdka.

Suroviny
hovězí medailonky ze svíčkové 4 ks
máslo 3 lžíce
sůl
Krusta:
šalotka 2 ks
kořenová petržel 1 ks
sádlo 2 lžíce
bazalka 1 svazek
tymián 2 snítky
strouhanka 1 lžíce
nastrouhaný sýr Gran Motavia 40 g
suché červené víno 100 ml
Omáčka:
suché červené víno 100 ml
máslo 30 g
Postup
1

KRUSTA: Do mixéru vložte oloupané a nakrájené šalotky a petržel, přidejte sádlo a nasekané bylinky. Přisypte strouhanku, sýr a zalijte vínem. Vše rozmixujte na krémovou směs. Připravenou náplň vyklopte na pečicí papír. Vytvarujte malý váleček a nechte ho v chladničce asi 1 hodinu ztuhnout.

2

Medailonky osolte, opepřete a orestujte na másle na rozpálené pánvi asi 8 minut z každé strany. Poté je vyndejte z pánve a nechte vychladnout. Maso překryjte připravenou krustou nakrájenou na asi 3 cm široké plátky.

3

OMÁČKA: Na pánev, ve které jste restovali maso, nalijte víno a nechte ho na prudkém ohni odvařit asi na třetinu. Přidejte rajčatový protlak a za neustálého míchání ho smažte asi 3 minuty. Sundejte z ohně a vmíchejte na kousky nakrájené studené máslo. Už nezahřívejte, aby omáčka zůstala hustá.Připravené medailonky zapečte v troubě rozpálené na 180 °C asi 3 minuty. Teplou omáčku nalijte

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vařeníuž řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama