Hovězí Stroganoff

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí Stroganoff Foto:
Hovězí Stroganoff
Foto: Knorr

Původem ruský recept z poloviny 19. století se stal celosvětově oblíbeným a vaří se v mnoha úpravách. Základem je hovězí maso nakrájené na nudličky a k němu omáčka se základem ze smetany. Výhodou tohoto pokrmu je nejen skvělá chuť, ale hlavně rychlost přípravy.

Suroviny
sůl
čerstvě namletý pepř
cibule 2 ks
máslo nebo Rama Cullinese 50 g
čerstvé žampiony 500 g
kvalitní rajský protlak 50 g
červené víno 100 ml
hořčice 1 lžička
Knorr Bohatý bujón Hovězí 1 kalíšek
Postup
1

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Cibuli a okurky nakrájíme též na nudličky, houby na plátky.

2

Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme maso a prudce opečeme. Dále přidáme plátky hub a restujeme. Po chvíli přilijeme protlak, zakysanou smetanu s vínem a dochutíme hořčicí. Na závěr přilijeme bujón připravený z Knorr Bohatý bujón Hovězí. Vše přivedeme k varu a přidáme nudličky okurek a posekanou petrželovou nať.

3

Podáváme s vařenou rýží nebo opečenými brambory.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama