Hovězí steak yamato na zeleném pepři

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ II. (1) – Hovězí steak Yamato na zeleném pepři

Když se řekne grilování, každý si jistě jako první představí pořádnou flákotu masa. A právě takovou lahůdku si můžete připravit spolu se Zdeňkem Pohlreichem. A navíc vám ukáže, jak připravit naprosto dokonalou omáčku k masu.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
hovězí steak
zelený pepř
sůl
Na omáčku:
japonské rýžové víno
japonský zelený pepř nebo nakládaný zelený pepř
Postup
1

Steak z obou stran posypejte zeleným pepřem a solí a dejte péct do rozehřátého grilu. Mezitím si připravte omáčku: smíchejte sójovou omáčku, japonské rýžové víno a zelený pepř v nálevu. Hotovou omáčku dejte na gril k masu a nechte povařit. Potom do ní přidejte kousek másla.

2

Středně propečený steak vyndejte z grilu a nechte chvíli odležet. Pak maso nakrájejte, nandejte na talíř a polijte omáčkou.

Hovězí steak yamato na zeleném pepři Foto:

Hovězí steak yamato na zeleném pepři Foto:

Hovězí steak yamato na zeleném pepři, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama