Hovězí s indonéskou pepřovou omáčkou a chřestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí s indonéskou pepřovou omáčkou a chřestem  Foto:
Hovězí s indonéskou pepřovou omáčkou a chřestem
Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

Asijská kuchyně nabízí širokou plejádu rychlých pokrmů, na které nepotřebujete mnoho ingrediencí, a přesto vytvoříte fantastické jídlo. V nové kuchařce známého šéfkuchaře Jiřího Štifta jich najdete celou řadu, my jsme pro vás vybrali toto hovězí s chřestem a s výraznou omáčkou.

Suroviny
hovězí roštěná, nakrájená na větší nudličky 400 g
ústřicová omáčka 6 lžic
sójová omáčka Kikkoman 5 lžic
sladká sójová omáčka 2 lžíce
česnek, nasekaný najemno 3 stroužky
velká sladká chilli paprička, očištěná a nasekaná najemno 1 ks
kuřecí vývar 200 ml
zelený chřest, nakrájený na 3cm kusy 100 g
drcený bílý pepř 1 lžička
sůl
Postup
1

Hovězí maso lehce osolte a namarinujte 2 lžícemi ústřicové omáčky, 1 lžící sójové omáčky, 2 lžícemi oleje. Nechte v chladničce odpočinout přibližně hodinu.

2

Na středně rozpáleném oleji orestujte česnek a chilli do lehce nazlátlé barvy. Vsypte drcený pepř. Přidejte maso a restujte přibližně 4 minuty.

3

Vlijte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, sladkou sójovou omáčku a kuřecí vývar. Provařte 7 minut a vložte zelený chřest. Vařte další 2 minuty, dokud chřest nezměkne. Okamžitě podávejte, nejlépe s jasmínovou rýži.

4

Tip šéfkuchaře: Hovězí roštěnou můžete nahradit hovězí svíčkovou.

Hovězí s indonéskou pepřovou omáčkou a chřestem  Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

Hovězí s indonéskou pepřovou omáčkou a chřestem. Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

 

Dobrého kari není nikdy dost...Dobrého kari není nikdy dost – Neodolatelné recepty asijské kuchyně

Jiří Štift

Ostré, sladké, kyselé, slané, pikantní, aromatické, pálivé – pravé asijské jídlo typu „street food“ si můžete připravit doma a není to vůbec náročné.

Většinu surovin seženete bez problémů a nejlepší český šéfkuchař v oboru asijské gastronomie vás povede po ověřené cestě k jejich přípravě. Naučíte se rolky, knedlíčky, koláčky a sataje, saláty, pikantní polévky, skvělé pokrmy z woku, pokrmy zvané karí a přílohy jako indickou rýži, nudle, chleby, nány, parathy.

Vydalo nakladatelství Ikar v květnu 2014, fotografie: Alena Hrbková, počet stran: 224, doporučená cena: 349 Kč

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...

Videa

reklama

reklama