Hovězí rolky s rukolou a nastavovanou kaší

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí rolky s rukolou a nastavovanou kaší Foto:
Hovězí rolky s rukolou a nastavovanou kaší
Foto: archiv Gurmet

Dnešní večeře bude skvělá a efektní! Budou se podávat hovězí rolky s anglickou slaninou, rukolou a bramborovou kaší s krupkami.

Suroviny
hovězí roštěnka 2 plátky (300g)
anglická slanina (plátky) 100 g
rukola 200 g
sůl
Kaše:
brambory 600 g
malé krupky 100 g
cibule 2 ks
olej nebo sádlo 2 lžíce
sůl
Postup
1

KAŠE: Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a v osolené vodě je vařte 15 minut. Zda jsou měkké, zkuste vidličkou a poté je slijte. Krupky propláchněte, v hrnci je zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a na mírném ohni pomalu vařte asi 20 minut doměkka. Rovněž z nich slijte vodu. Na pánvi rozpalte olej, přidejte do něj oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a pomalu ji za stálého míchání osmažte dozlatova. Brambory rozšťouchejte, promíchejte s krupkami a osmaženou cibulí i s olejem. Kaši přikryjte pokličkou a nechte v teple.

2

Plátky masa rozklepejte doobdélníku vysokého asi 0,5 cm. Maso osolte, lehce opepřete a rozložte na ně plátky anglické slaniny a pak vrstvu rukoly. Maso zarolujte a propíchejte v rozestupech asi 1,5 cm párátky. Mezi nimi rolku rozkrájejte ostrým nožem na řezy.

3

Na pánvi rozpalte olej a řezy z rolky na něm opečte po každé straně asi 5 minut. Ihned je podávejte s nastavovanou kaší.

4

PRIMA TIP: Krupky můžete předem na několik hodin namočit, doba varu se tím výrazně zkrátí.

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vařeníuž řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama