Hovězí polévka s vínem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí polévka s vínem Foto:
Hovězí polévka s vínem
Foto: Dva italští gurmáni jedí po italsku

Tato hřejivá a lahodná polévka pochází z údolí Eisecktaler v italském Valle d’Isacro, ležícím v nejvýchodnějším cípu Alp.

Německy se zde mluví stejně běžně jako italsky, tudíž má tento pokrm německý název (Eisacktaler Weinsuppe – „vinná polévka“), což je dobrý příklad vlivu, který mají sousední země na italské regiony a na místní pokrmy.

Suroviny
silný hovězí vývar nebo bujon 1 l
bílé víno 500 ml
dobrý bílý chléb 4 krajíce
máslo 40 g
mletá skořice 1 lžička
tučná smetana 100 ml
čerstvě nastrouhaný parmazán a sýr na ozdobení 100 g
Postup
1

Ve velkém hrnci smíchejte víno a vývar, přiveďte k varu a nechte 1 minutu vařit. Stáhněte z plotny a odložte stranou.

2

Na másle dozlatova osmahněte z obou stran krajíčky chleba a pak je posypte skořicí. Do každé misky vložte jednu topinku.

3

Do polévky přidejte smetanu a opatrně zahřívejte, aby se smetana prohřála. Přimíchejte parmazán. Polévkou přelijte chléb v misce a před podáváním posypte strouhaným parmazánem.

Hovězí polévka s vínem Foto:

Hovězí polévka s vínem                                                           Foto: Dva italští gurmáni jedí po italsku

Dva italští gurmáni jedí po italsku

Dva italští gurmáni jedí po italskuDva italští gurmáni se vracejí do rodné Itálie. Uznávaní kuchaři a dlouholetí přátelé Antonio Carluccio a Gennaro Contaldo v něm čtenáře seznamují s nádhernou krajinou, tradicemi a lahodným jídlem italských hor, pobřeží a úrodných plání.

Jídlo je asi nejdůležitější věcí v životě každého Itala, a ať se děje cokoliv, musí se vařit, kvalita surovin musí být perfektní a jejich příprava bezchybná,“ píší Carluccio a Contaldo v úvodu knihy.

Vášeň pro úžasné jídlo Italy spojuje, italská krajina je však velmi rozmanitá a ráz krajiny ovlivňuje i charakter regionálních kulinářských stylů. V první kapitole představují syté pochoutky z hor – hřejivé pokrmy z těstovin, rýže nebo brambor s lahodnou chutí másla. V další části se přesouvají na pobřeží a seznamují čtenáře se svěžími recepty z mořských ryb a plodů moře. Ve třetí kapitole pak představují jídla z bohatství řek a plání.

Kniha obsahuje více než 80 receptů, které doplňují fotografie lákavých pokrmů. Nechybí však ani snímky fascinujících scenérií italské krajiny a ze života městských i venkovských obyvatel Itálie.

Vydalo nakladatelství Euromedia Group, k. s. – Ikar v srpnu 2014, MOC 449 Kč

Videa

reklama

reklama