Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi Foto:
Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi
Foto: All

Rychlé a chuťově skvěle vyvážené jídlo můžete směle obměňovat a použít libovolnou zeleninu, kterou najdete v lednici.

Suroviny
hovězí flank steak neboli pupek 680 g
kukuřičný škrob 1/4 hrnku
slunečnicový olej 1/4 hrnku + 3 lžičky
zelená paprika nakrájená na proužky 1 ks
ramen nudle 230 g
jarní cibulka 3 ks
Omáčka:
sezamový olej 2 lžíce
hnědý cukr 2/3 hrnku
kuřecí vývar 1 a 1/4 hrnku
česnek, prolisovaný 4 stroužky
chilli vločky 1/4 lžičky
Postup
1

Steak nakrájejte na tenké kousky přes vlákno. Do pytlíku se zipem vložte maso a kukuřičný škrob, zavřete, protřepejte (všechny kousky se musí dostatečně obalit).

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Přidejte hovězí a restujte dohněda (restujte po částech – cca nadvakrát nebo natřikrát, kousky masa se vám jinak připečou k sobě, což nechceme). Po každé várce můžete přidat trochu oleje, pokud je třeba.

3

Maso vyndejte z pánve na talíř a tu vytřete papírovou utěrkou.

4

Do pánve vložte papriku a restujte několik minut, dokud nezměkne. Vyndejte z pánve na talíř a dejte stranou.

5

Ve stejné pánvi připravte i omáčku: vlijte sezamový olej, sójovou omáčku, přisypejte cukr a česnek. Vlijte vývar a dochuťte chilli vločkami.

6

Promíchejte a vařte na středním plameni, dokud omáčka lehce nezhoustne a nezredukuje se asi o čtvrtinu (může to trvat cca 10 minut, ale s redukováním to příliš nepřehánějte – bude jí potřeba dostatek na vaše nudle).

7

Mezitím uvařte nudle podle instrukcí na obalu.

8

Hotové hovězí a papriky vložte do pánve k omáčce a promíchejte. Přidejte uvařené nudle a opět vše promíchejte. Posypejte jarní cibulkou a podávejte.

Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi 2 Foto: Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi; foto: jocooks.com

Videa

reklama

reklama