Hovězí pečeně na červeném víně s mrkví

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí pečeně na červeném víně s mrkví Foto:
Hovězí pečeně na červeném víně s mrkví
Foto: Vlado Kníž

Maso, které se rozpadá na jazyku, a k tomu výborná křupavá mrkev jako příloha. Ideální nedělní oběd... )

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
hovězí kýta
špek
suché červené víno 2 dcl
vývar 3 dcl
cibule 1,5 ks
rozmarýn
sůl
Na přílohu:
mrkev 2 ks
petrželka
sůl
Postup
1

Špek nakrájejte a nechte chvíli zmrazit. Kýtu nakrojte na několika místech a prošpikujte. Osolte a opepřete ze všech stran. V kastrolu rozehřejte olej a maso opečte. Po chvíli přisypte nakrájenou cibuli. Pak přidejte snítky rozmarýnu, podlijte červeným vínem a nechte odpařit. Zalijte vývarem, zakryjte pokličkou a vložte do trouby předehřáté na 145 stupňů. Maso pečte hodinu až hodinu a půl.

2

Mezitím si připravte přílohu: k uvařené mrkvi nakrájené na větší kousky přidejte kousek másla, osolte, zalijte vývarem a nechte prohřát. Pak přidejte nakrájenou petrželku a promíchejte.

3

Upečené maso vyndejte z trouby, šťávu z kastrolu přeceďte a zjemněte máslem. Maso nakrájejte na plátky, nandejte na talíř, polijte šťávou a podávejte s mrkví.

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama