Hovězí nudličky s brokolicí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí nudličky s brokolicí  Foto:
Hovězí nudličky s brokolicí
Foto: profimedia.cz

Tenké plátky hovězí svíčkové marinováním natáhnou vůně a zkřehnou, díky škrobu zůstanou i po upečení krásně lepivé. Můžete je naložit den předem. S pečením to nepřehánějte, ať maso zůstane měkké a zelenina křupavá. V tom tkví kouzlo tohoto jednoduchého pokrmu.

Skvělé recepty z asijské kuchyně najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
hovězí svíčková 400 g
sůl a čerstvě namletý pepř
rýžové víno nebo suché sherry 2 lžičky
vejce 1 ks
kukuřičný škrob 2 lžičky
česnek 2 stroužky
čerstvý zázvor 3cm kousek
pórek 1/2 ks
jarní cibulky 2 ks
menší brokolice 1/2 ks
rostlinný olej 5 lžic
ústřicová omáčka 2 lžíce
cukr krupice 1 lžička
Postup
1

Maso nakrájejte na nudličky dlouhé 2 cm a silné 0,5 cm do mísy. Osolte, zalijte vínem, přidejte vejce a škrob a promíchejte.

2

Česnek a zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Pórek a jarní cibulku pečlivě očistěte a nakrájejte na šikmé plátky, brokolici rozdělte na malé růžičky.

3

V pánvi wok rozehřejte olej, vložte do něj maso a opékejte doměkka, zhruba 2 minuty. Vyjměte na papírovou utěrku a nechte tuk vykapat.

4

Olej v pánvi slijte, přidejte zázvor, česnek a ústřicovou omáčku a restujte, až se směs rozvoní. Zalijte sójovou omáčkou, vsypte brokolici a jarní cibulku, oslaďte, opepřete a opékejte doměkka, zhruba 5 minut.

5

Vsypte maso, promíchejte a podávejte.

Hovězí nudličky s brokolicí  Foto: Hovězí nudličky s brokolicí; foto: profimedia.cz

Videa

reklama

reklama