Hovězí hamburger s česnekovou majonézou

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Hovězí hamburger s česnekovou majonézou  Foto:
Hovězí hamburger s česnekovou majonézou
Foto: archiv restaurace Argument

Chcete ochutnat hamburger jako z luxusní restaurace? Připravte si doma super hamburger podle receptu Františka Maděry z dejvické restuarace Argument. Speciální přísadou je v tomto případě domácí majonéza s medvědím česnekem...

Suroviny
Hamburger:
hovězí krk, očištěný 170 g
hovězí lůj 30 g
sýr čedar
kvalitní slanina
jarní cibulka 11 g
červená cibule
rajče
sůl
čerstvě namletý pepř
hamburgerová bulka
Majonéza (6 porcí):
dijonská hořčice 9 g
medvědí česnek, najemno nasekaný nebo pyré 25 g
sůl
čerstvě namletý bílý pepř
Postup
1

Nejprve připravte majonézu: Vaječné žloutky smíchejte s citronem, solí, bílým pepřem a dijonskou hořčicí. V míse vše začněte metlou šlehat a pomaličku přilévejte olivový olej. Šlehejte, dokud vše nezhoustne v hustou majonézu. Poté přidejte medvědí česnek.

2

Hovězí maso společně s lojem namelte na hrubé planžetě, přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a 1/3 najemno nakrájené červené cibule, osolte a opepřete. Maso pořádně propracujte a vytvarujte burger, který pečte dle požadované úpravy z každé strany.

3

Před servírováním bulku do křupava opečte, potřete majonézou z medvědího česneku. Na spodní část vložte opečenou červenou cibuli, rajče a položte upečené maso. Vypečenou slaninu se sýrem Čedar položte na maso a společně rozpečte v troubě.

Hovězí hamburger s česnekovou majonézou  Foto:

Ochutnejte léto v Argumentu

Letní menu dejvické restaurace Argument se do velké míry zaměřuje na české speciality a jejich moderní úpravu. Šéfkuchař František Maděra chce hosty zaujmout třeba neobvyklým spojením telecího brzlíku se šťovíkovým crème fraîche doplněným křupavými vepřovými škvarky, nebo jehněčím předkem s pohankovou nádivkou a salátkem z klíčků mladého hrášku.

Hovězí hamburger s česnekovou majonézou 3 Foto:

Další masovou lahůdku představuje vykostěné selecí kolínko s krémem z listového špenátu a bramborovými plackami. Na své si přijdou také milovníci stále oblíbenějšího medvědího česneku, který tvoří základ omáčky doprovázející vepřovou panenku v bramborové krustě.

Argument patří již několik let k podnikům vyhledávaným labužníky z celé Prahy. Servíruje moderní pokrmy výhradně z čerstvých surovin a krom oceňované kuchyně je též proslulý výborným personálem, klidnou zahrádkou a příjemnou, neokázalou atmosférou, která jej odlišuje od mnoha jiných špičkových restaurací v Praze. Interiér se vyznačuje čistými linkami a nenuceným pohodlím konce 30. let s dotykem moderny.

Restaurant – Café Argument, Bubenečská 19, 160 00 Praha 6, www.argument-restaurant.cz

Videa

reklama

reklama