Hovězí guláš s klobásou a paprikou

Doba přípravy:
Hovězí guláš s klobásou a paprikou Foto:
Hovězí guláš s klobásou a paprikou
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Vylepšete nedělní hovězí guláš kvalitním kouskem klobásy a všichni členové rodiny se vám odvděčí úsměvy a prázdnými talíři!

Recept

Hovězí guláš Foto:

Hovězí guláš

Plný talíř voňavého guláše, k tomu kousek chleba a půllitr piva – už se vám sbíhají sliny? :)
Suroviny
hovězí kližka 750 g
klobása na vaření 2 ks
cibule 3 ks
červené špičaté kapie 2 ks
česnek 2 stroužky
sladká maďarská paprika 1 lžíce
pálivá paprika 1/2 lžičky
nové koření 5 kuliček
špetka drceného kmínu
čerstvě mletý černý pepř
sušená majoránka 1/2 lžíce
olej nebo sádlo
sůl
Postup
1

Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, klobásy na kolečka, kapii na proužky a cibuli na kostičky.

2

Nejprve na oleji nebo sádle nechte na mírnějším zdroji tepla orestovat dohněda cibuli. Poté zvyšte teplotu, přidejte kostky masa, osolte, okořeňte pepřem, kmínem, novým kořením a maso ze všech stran opečte.

3

Jakmile maso začne pouštět šťávu, opět zmírněte teplotu, posypte paprikou, promíchejte a přiklopte. Nechte maso dusit nejprve ve vlastní šťávě, podle potřeby podlévejte menším množstvím vody nebo hovězího vývaru. Maso nesmí být zcela potopené.

4

Po půlhodině k masu přihoďte kolečka klobás a společně dál duste, opět průběžně trochu podlévejte. Když je maso skoro měkké, což je přibližně po hodině dušení, přidejte ještě nakrájené papriky, majoránku, posekaný česnek a asi čtvrt hodiny společně vařte.

5

Dochuťte případně solí a pepřem. Guláš ničím nezahušťujte, měl by mít pouze přirozeně vydušenou hustší šťávu.

Hovězí guláš s klobásou a paprikou 2 Foto: Hovězí guláš s klobásou a paprikou; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama