Hovězí guláš

Doba přípravy:
Hovězí guláš Foto:
Hovězí guláš
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Plný talíř voňavého guláše, k tomu kousek chleba a půllitr piva – už se vám sbíhají sliny? :)

Recept

Hovězí guláš Foto:

Hovězí guláš

Jméno Plachutta se stalo legendou poté, co si rodinná dynastie otevřela v osmdesátých letech ve Vídni restauraci, ve které svým hostůum vaří klasická jídla založená na...
Suroviny
hovězí maso (např. kližka) 800 g
cibule, pokrájená 500 g
česnek 2 stroužky
sladká paprika 1 lžíce
majoránka cca 1 lžíce
kmín cca 1 lžička
sůl, pepř
hladká mouka 2 lžíce
máslo nebo olej 2 lžíce
Postup
1

Začněte cibulí, oloupejte ji a nasekejte nadrobno. Cibuli pomalu opékejte na oleji, až je opravdu hodně tmavá, protože potom guláši dodává dobrou barvu.

2

Přidejte na kostky nakrájené maso a taktéž ho dobře opečte, zasypejte sladkou paprikou, osolte, opepřete, přidejte kmín, bobkový list a zalijte vodou – kostky musí být potopené asi z 2/3.

3

Maso duste až do změknutí, je potřeba hlídat, aby se nezačalo připalovat a postupně ho podlévejte. Dušení bude trvat asi 2 hodiny.

4

Připravte si jíšku. Na másle nebo oleji osmahněte 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak guláš dosolte, opepřete, přidejte utřený česnek a majoránkou. Dochucení je na vás, jestli máte raději výraznější nebo jemnější omáčku.

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog  vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já - od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utváří i podobu blogu.

Videa

reklama

reklama