Hovězí francesina

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hovězí francesina Foto:
Hovězí francesina
Foto: All

Hovězí francesina podle Zdeňka Pohlreicha, to je tip na netradiční předkrm, kterým oslníte nejednu návštěvu.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
rajčata 2 ks
cibule 2 ks
česnek 2 stroužky
salát frisée
ocet z červeného vína
ořechový olej
sůl
Postup
1

V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Uvařené hovězí maso nakrájejte na kostičky a vložte do pánve. Osolte, opepřete a přidejte bobkový list, nakrájený česnek a spařená rajčata zbavená slupky.

2

Hrnec přikryjte pokličkou a nechte asi hodinu dusit. Občas podlijte vodou a promíchejte.

3

Když se cibule úplně rozvaří, postupně přilijte olivový olej, ocet a ořechový olej. Vše řádně promíchejte, dosolte, dopepřete a podávejte přímo na lžících. Maso ozdobte salátem frisée, který jste předem dochutili olivovým olejem, octem a solí. Navrch přidejte nadrobno nakrájené rajče a lístky řeřichy.

Hovězí francesina Foto:

Hovězí francesina Foto:

Hovězí francesina

Podívejte se na video a vařte přímo se Šéfem: 

 

Videa

reklama

reklama