Hovězí carpaccio krok za krokem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Hovězí carpaccio krok za krokem Foto:
Hovězí carpaccio krok za krokem
Foto: isifa.com

Milovníci masa si jistě tuto lahůdku často objednávají v restauracích. Ovšem není problém si hovězí carpaccio připravit i doma. Je to jednodušší, než si myslíte.

Suroviny
hovězí svíčková 500 g
olivový olej 1/4 hrnku
česnek 2 stroužky
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
dijonská hořčice 1/4 hrnku
nasekaná hladkolistá petržel 15 g
hoblinky z parmezánu na ozdobení
Postup
1

Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a bobkové listy. Směs přelijte přes maso a nechte 30 minut marinovat.

2

Rozpalte trochu olivového oleje v pánvi. Maso osolte, opepřete a prudce osmahněte ze všech stran, trvá to asi 1 minutu. Vyndejte z pánve a nechte vychladnout.

3

Maso pevně zabalte do potravinové fólie a na 2 hodiny dejte do mrazáku.

4

Vyndejte maso z mrazáku a vybalte z fólie. Potřete ho hořčicí a obalte v petrželce. Ostrým nožem nakrájejte na co nejtenčí plátky.

5

Při podávání: Ozdobte hoblinkami parmezánu a čerstvě namletým černým pepřem.

Hovězí carpaccio krok za krokem Foto:

 

Hovězí carpaccio krok za krokem Foto:

 

Hovězí carpaccio krok za krokem Foto:

Hovězí carpaccio krok za krokem                                                                                       isifa.com

Videa

reklama

reklama