Hovězí burger s grilovaným ananasem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Hovězí burger s grilovaným ananasem  Foto:
Hovězí burger s grilovaným ananasem
Foto: archiv Hellman´s

Grilovaný ananas je skvělý sám o sobě a můžete ho servírovat i jako dezert, třeba s vanilkovou zmrzlinou. Ale překvapivě skvěle chutná v kombinaci s masem, tyhle burgery budou hitem každé grilovačky, za to ručíme :)

Suroviny
mleté hovězí maso 130 g
olej 1 lžíce
česrtvý ananas, oloupaný a nakrájený na 1cm plátky 1 kolečko
velká celozrnná houska 1 ks
listový salát nakrájený na proužky 1 hrst
červená cibule
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut zatuhnout.

2

Maso zprudka orestujte z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, nechte cca 3 minuty odpočinout a poté osolte. Mezitím na výpeku z masa nebo na grilu opečte kolečko ananasu. Zlehka jej osolte.

3

Housku rozkrojte napůl a pod grilem obě části otoustujte z obou stran.

4

Na spodní díl namažte půl lžíce tatarské omáčky, naaranžujte salát, položte maso, druhou polovinu tatarky, ogrilovaný ananas, nasekanou červenou cibuli a přiklopte křupavým „víčkem” housky.

Hovězí burger s grilovaným ananasem  Foto: Hovězí burger s grilovaným ananasem; foto: archiv Hellman´s

Videa

reklama

reklama