Housky s trhaným BBQ vepřovým a zelným salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Housky s trhaným bbq vepřovým a zelným salátem Foto:
Housky s trhaným bbq vepřovým a zelným salátem
Foto: S vášní pro jídlo

Trhané vepřové se skvěle doplňuje s čerstvým zelným salátem. Myslíme, že u jedné housky nezůstane! :)

Recept

Domácí housky Foto:

Domácí housky

Další recept do sbírky domácího pečiva :) Tentokrát voňavé houstičky, ideální o víkendu k snídani.
Suroviny
Vepřové v omáčce:
bílý vinný ocet 2 lžíce
uzená paprika 1 lžička
třtinový cukr 1 lžička
dijonská hořčice 1 lžička
špetka soli
špetka chilli
vepřové ramínko nebo plec 500 g
Zelný salát:
bílé zelí 300 g
zakysaná majonéza 2 lžíce
majonéza 2 lžíce
citronová šťáva 1 lžička
cukr 1 lžička
špetka soli
Postup
1

Nejprve připravte barbecue omáčku. Smíchejte protlak, ocet, uzenou papriku, cukr hořčici, sůl a chilli a nechte odpočívat.

2

Ramínko nakrájejte na čtyři stejně vysoké plátky, které na pánvi na oleji opečte z obou stran dozlatova. To trvá celkem asi 10 minut.

3

Opečené ramínko spolu s olejem přendejte do zapékací misky a zalijte BBQ omáčkou. Vše společně promíchejte, aby se omáčka dostala úplně všude.

4

Maso zlehka podlijte vodou, misku přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 3/4 hodiny. Pak z misky odklopte víko a dopečte ještě asi 15 minut, aby na dně zbylo jen trochu omáčky.

5

Hotové maso nechte zlehka zchladnout a vidličkami roztrhejte na vlákna, která promíchejte se zbylou omáčkou v misce.

6

Zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na tenké plátky. V míse pak zelí promíchejte se zbylými surovinami a nechte chvíli odpočinout, aby se chutě propojily.

7

Při servírování rozkrojte housku, kterou nechte na řezu trochu opéct buď na suché pánvi nebo v kontaktním grilu.

8

Naspod housky pak nandejte trochu salátu a navrch přidejte část trhaného masa. Celou náplň přiklopte druhou částí housky a hned podávejte.

Housky s trhaným bbq vepřovým a zelným salátem 2 Foto: Housky s trhaným bbq vepřovým a zelným salátem; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama