Houbový Stroganoff

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Houbový Stroganoff Foto:
Houbový Stroganoff
Foto: David Turecký

Elegantní jídlo, prý vymyšlené pro ruského šlechtice Stroganova, kombinuje telecí maso se žampiony a zakysanou smetanou. Ale maso můžete úplně vynechat a jídlo bude – a to za čtvrt hodiny – stejně přímo královské!

Suroviny
rostlinný olej 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
houby 500 g
vývar 50 ml
paprika 1 lžička
petrželka 4 lžíce
sůl
Postup
1

Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a houby a za stálého promíchávání je 5 až 10 minut smažte. Podlijte vývarem, poprašte paprikou, solí a pepřem a ještě 5 minut poduste. Před podáváním vmíchejte smetanu, jen aby se prohřála.

2

Jídlo podávejte posypané petrželkou, například s rýží.

Houbový Stroganoff Foto:

Houbový Stroganoff, foto: David Turecký

Další nejen houbové recepty najdete v podzimním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Prima FRESH - podzim 2015  Foto:

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Dny se zkracují, po ránu se na loukách povalují chuchvalce mlhy a noci začínají přinášet chlad, který připomíná, že léto skutečně končí. Tahle chvíle si žádá oprášit...
Videa

reklama

reklama