Houbový salát s čekankou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Houbový salát s čekankou Foto:
Houbový salát s čekankou
Foto: isifa.com

Nahořklá a přitom svěží čekanka je skvělý základ pro chuťově zajímavé opečené houby. Výslednou chuť salátu dotáhne vymazlený dresink.

Suroviny
čekankové puky 2 ks
lišky 200 g
šalotky 3 ks
máslo 1 lžíce
bílý vinný ocet 3 lžíce
olej z vlašských ořechů 4 lžíce
nasekaná majoránka 1 lžíce
nasekaný tymián 1 lžíce
cukr 1 špetka
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
Postup
1

Čekanku očistěte, omyjte, osušte a listy nakrájejte na sousta. Hlívy ústřičné očistěte, event. oškrábejte pomocí papírové kuchyňské utěrky. Lišky umyjte a dobře vysušte. Šalotky oloupejte a nasekejte najemno.

2

Na pánvi rozehřejte máslo, šalotky na něm poduste dosklovata, přidejte houby a na středně vysoké teplotě je 56 minut opékejte.

3

Sundejte pánev z plotny a houby nechte trochu vystydnout.

4

Na dresink smíchejte ocet z bílého octa, ořechový olej, slunečnicový olej, majoránku, tymián, cukr, trochu soli a pepř.

5

Na talíř naaranžujte kousky čekanky a houby a pokapejte dresinkem.

Videa

reklama

reklama