Houbový kuba

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Houbový kuba Foto:
Houbový kuba
Foto: Hermína / Prima

Tradiční vánoční pokrm se z našich stolů pomalu vytrácí, ale je to škoda. Dokonale se v něm snoubí výrazná chuť sušených hub, česneku a koření. Vyzkoušejte recept podle šéfa!

Všechny recepty z 13. dílu s tématem VÁNOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
cibule
sůl
petrželka
tymián
oregano
Postup
1

Sušené houby přes noc namočte do vody, stejně tak kroupy.

2

Druhý den přelijte houby i s vodou do hrnce a přiveďte k varu. Kroupy i s vodou nalijte do jiného hrnce a také uvařre do měkka.

3

Potřebujete ještě třetí kastrůlek, ve kterém na sádle orestujte nasekanou cibuli a alespoň čtyři najemno nasekané stroužky česneku. Osolte a nechte zesklovatět.

4

Uvařené houby přeceďte, kroupy také a smíchejte v míse. Pekáč vytřete troškou sádla a nasypte do něj směs krup a hub.

5

Jakmile cibulka zezlátne, přidejte jí do pekáče, ochuťte nasekanou petrželkou, tymiánem a oreganem, podle libosti ještě dosolte a opepřete. Směs řádně promíchejte, uhlaďte povrch a ejtee do předehřáté trouby na 180 °C, pečte 25 minut.

houbový kuba Foto:

houbový kuba Foto:

Houbový kuba                                                                                       Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama