Houbový burger

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Houbový burger Foto:
Houbový burger
Foto: archiv Prima

Vegetariánská varianta burgeru z grilu? Žádný problém pro šéfa Zdeňka Pohlreicha! Stačí maso vyměnit za houby shitake. Vyzkoušejte to také, je to velká dobrota.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
focaccia
houby shitake
žampiony
polníček
šalotka
jarní česnek 1 palička
kmín
petrželka
sůl
Postup
1

Ve woku nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm stroužky jarního česneku, houby shitake zbavené nožiček, nakrájené žampiony, šalotku a kmín. Směs pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.

2

Směs nechte chvíli povařit a pak přidejte ještě kousek másla, nakrájenou bazalku, petrželku a tymián. Promíchejte a wok sundejte z grilu.

3

Do mísy natrhejte listy římského salátu, přidejte polníček, pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, opepřete, osolte a promíchejte.

4

Focacciu rozkrojte, pokapejte olivovým olejem a nechte opéct na grilu. Pak na ni dejte salát a směs z hub a nandejte na talíř spolu se zbytkem salátu.

Houbový burger Foto:

Houbový burger Foto:

Houbový burger, foto: archiv Prima

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete další skvělé grilovací recepty od Zdeňka Pohlreicha:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama