Houbové špízy po asijsku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ II. (1) – houbové špízy

Že si grilování můžou užít i vegetariáni, vám dokáže Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Rozpal to, šéfe! II. Tentokrát vám přinášíme recept na houbové špízy na grilu.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
hnědé žampiony
houby shitake
pórek
Na marinádu:
sezamová semínka
česnek 3 stroužky
sůl
Postup
1

Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu nechte odležet, aby se chutě spojily.

2

Bílou část pórku nakrájejte na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujte na namočené špejle.

3

Na dno pekáčku nalijte část marinády, pak položte špízy a navrch opět potřete marinádou.

4

Znovu nechte hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočte, aby byly rovnoměrně namočené.

5

Marinované houby vložte do rozpáleného grilu a pečte z obou stran. Hotové špízy nandejte na talíř, polijte zbytkem převařené marinády a posypte čerstvým posekaným pórkem.

Houbové špízy po asijsku Foto:

Houbové špízy po asijsku Foto:

Houbové špízy po asijsku, foto: Marek Dienstl

Videa

reklama

reklama