Houbové ragú se ztraceným vejcem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Houbové ragů

Výborný předkrm skvěle spojuje chuť čerstvých hub, voňavých bylinek a lahodného ztraceného vejce s rozteklým žloutkem, který dodá pokrmu šťavnatost.

Už za týden, 19. října, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
očištěné houby, nakrájené na větší kousky 400 g
nakrájená cibulka 1 lžíce
česnek, nasekaný nadrobno 2 stroužky
olivový olej 1 lžíce
máslo 20 g
hladkolistá petržel, nasekaná 1 lžička + lístky na ozdobu
čerstvý tymián (nebo špetka sušeného) 2 snítky
čerstvý rozmarýn (nebo špetka sušeného) 1 snítka
čerstvá vejce 4 ks
bílý vinný ocet 10 ml
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

V hrnci přiveďte k varu přibližně 2 l vody.

2

V pánvi zahřejte olej spolu s kouskem másla a přidejte houby. Zakapejte trochou citronové šťávy, přidejte nakrájenou cibulku a vše společně rychle orestujte. Přidejte nasekaný česnek.

3

Obsah pánve promíchejte, přidejte tymián, rozmarýn a restujte další 2 minuty. Přidejte nasekanou petrželku a dochuťte balzamikovým octem. Odstavte z plotny.

4

Vejce vyklepněte do mističek nebo do hrníčku. Jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky a voda se začne pomalu vařit, dejte do ní připravený ocet. Vodu v hrnci roztočte, aby vznikl vír a do jeho středu postupně vlejte vejce. Vír v hrnci se postará o to, aby se bílek obalil kolem žloutku. Nechte vařit asi 3 minuty (žloutek musí zůstat tekutý). Každé vejce vařte zvlášť.

5

Mezitím houby ještě krátce prohřejte a rozdělte na připravené talíře. Ozdobte lístky petrželky, osolte a ke každé porci houbového ragú přidejte jedno ztracené vejce. Ihned servírujte.

Článek

Ztracená vejce Foto: Thinkstock

VIDEO: Jak připravit ztracená vejce

Ztracená nebo-li pošírovaná vejce jsou velmi efektním a chutným způsobem přípravy vajec. V této úpravě si nejlépe vychutnáte lahodnou chuť žloutku.
Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama