Houbové karbanátky s bylinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Houbové karbanátky s bylinkami Foto:
Houbové karbanátky s bylinkami
Foto: Slepičárna blog

Zbožňujete houby? Pak tomuto receptu neodoláte! Skvěle totiž kombinuje hovězí maso s houbami, které mu dodávají šťavnatost a lehce peprnou chuť. Když navíc přidáte čerstvé bylinky, pak už není opravdu co řešit.

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Suroviny
jedlé houby 100 g
mleté hovězí maso 400 g
šalotka 1 ks
plnotučná hořčice 1 lžíce
majoránka a oregáno 1 hrst
kadeřavá kapusta 1 hrst
sůl a pepř
strouhanka na zahuštění
pečicí papír
Postup
1

Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky.

2

Smíchejte ve větší míse s mletým hovězím masem, žloutkem, hořčicí, nadrobno nasekanou šalotkou a bylinkami. Můžete přidat i horkou vodou spařenou a na menší kousky nakrájenou kadeřavou kapustu.

3

Dochuťte solí, pepřem, promíchejte a podle potřeby přidejte strouhanku.

4

Vytvarujte karbanátky a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

5

Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 30 minut. Můžete (ale i nemusíte) během pečení obracet. Podávejte například s domácími hranolky.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Videa

reklama

reklama