Houbová polévka

Houbová polévka Foto:
Houbová polévka
Foto: isifa.com

Houby stále rostou, takže vyražte do lesa pro čerstvou zásobu a připravte si tuhle lahodnou polévku. Díky crème fraîche je krásně krémová.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
máslo 1 hrudka
hnědé žampiony 300 g
směs lesních hub 150 g
tymián 2 snítky
silný kuřecí nebo zeleninový vývar 600 ml
crème fraîche 2 lžíce
Při podávání:
rozpečené plátky dobrého chleba
měkký kozí sýr
Postup
1

Sušené houby dejte do misky, zalijte je 150 ml teplé vody a nechte asi 10 minut namočené.

2

Na pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte plátky žampiónů a lesní houby a opékejte 3–4 minuty. Několik lesních hub můžete vyndat a dát stranou pro ozdobení polévky.

3

Přidejte nasekanou šalotku, česnek, pár větviček tymiánu a několik minut restujte.

4

Přidejte namočené houby, přilijte vodu, ve které byly namočené a vývar. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 10 minut napůl přikryté.

5

Po dávkách sběračkou dejte směs do mixéru a rozmixujte tak, aby si houby zachovaly nějakou texturu.

6

Vraťte zpátky do hrnce, vmíchejte crème fraîche a dobře dochuťte. Podávejte s plátky opečeného chleba s kozím sýrem a talíř s polévkou ozdobte houbami, které jste si dali stranou.

Houbová polévka Foto: isifa.com

Houbová polévka. Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama